De instructies in deze sectie zijn geverifieerd met Apple Mail 8.2. Ze werken mogelijk niet met eerdere of latere versies van Apple Mail.

Om Apple Mail in te stellen:

1. Open Apple Mail en kies de optie Add Other Mail Account in de lijst.

2. Klik Continue

3.  Geef uw volledige naam, uw e-mailadres en wachtwoord op en klik op maken. Word u wordt gevraagd om het account handmatig te configureren, klikt dan op Volgende

4. Geef het volgende op:
    1. Account type: Selecteer IMAP als u kopieën van ontvangen e-mailberichten op de server wilt bewaren. Selecteer POP als u dat niet wil.
    2. Mail server: Voer uw domeinnaam in, bijvoorbeeld example.com.
    3. Gebruikersnaam: Voer uw volledige e-mailadres in.
    4. Wachtwoord: Voer uw wachtwoord in.
  5. Klik volgende, wanneer u wordt gevraagd om aanvullende informatie, klik opnieuw op Volgende.

6. Geef het volgende op:
    1. Pad-voorvoegsel: laat leeg tenzij uw provider u adviseert er een te gebruiken.
    2. Poort: Laat het ingesteld op Auto, tenzij uw provider u adviseert om een aangepaste poort te gebruiken.
    3. Gebruik SSL: schakel dit selectievakje in als dit wordt geadviseerd door uw provider, anders laat het uit.
    4. Verificatie: selecteer wachtwoord in het menu.
  7. Klik volgende.

8. Geef het volgende op:
    1. SMTP-server: voer uw domeinnaam in, bijvoorbeeld example.com.

2. Gebruikersnaam: voer uw volledige e-mailadres in.
    3. Wachtwoord: voer uw wachtwoord in.
  9. Klik volgende: wanneer u wordt gevraagd om aanvullende informatie, klikt u opnieuw op Volgende.

10. Geef het volgende op:
    1. Poort: Laat het ingesteld op Auto, tenzij uw provider u adviseert om een aangepaste poort te gebruiken.
    2. Gebruik SSL: Schakel dit selectievakje in als dit wordt geadviseerd door uw provider. Anders laat het uit.
    3. Verificatie: Selecteer wachtwoord in het menu.

11. Klik op maken.